Πολύ καλό για να είναι αληθινό

 

Πράγματι ποτέ κανείς δεν σου μίλησε για αυτά που έπρεπε, παρά μόνο για αυτά που μάλλον δεν έπρεπε αλλά επρόκειτο να φανούν στο υπόλοιπο της ζωής σου εξαιρετικά αμφιλεγόμενα. Και προσκολλήθηκες με αυτά. Άρχισες να ζεις μαζί τους από τη πρώτη στιγμή που έφτασες στο κόσμο και ποιος ξέρει, ίσως να τα κουβαλάς μαζί σου μέχρι το τέλος. « Τι κρίμα, τι δυστυχία », θα σκεφτόταν κανείς, αν βέβαια διαθέτει αυτό το εξαιρετικό προνόμιο. Μεγάλωσες με όνειρα ξένα, δανεικά. Ωστόσο, μπορεί και να προλαβαίνεις …

Το πρόγραμμα είχε ως εξής : Έπρεπε να πας σχολείο, να μορφωθείς. Πίστεψε με, ποτέ κανείς δεν θα αμφέβαλε για κάτι τόσο φιλόδοξο. Ούτε και εσύ βέβαια και αυτό οδηγούσε σε μία πολυετή διαδικασία παραγωγής άβουλων « προβάτων » ή στην «καλύτερη» περίπτωση δογματικών « προβάτων » και ας ήθελες να λέγεσαι προοδευτικός. Έπειτα, μόλις έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, έπρεπε να πας στο πανεπιστήμιο, γεγονός για το οποίο προετοιμαζόσουν από μικρό παιδί. Βέβαια στο στάδιο αυτό μάλλον ολοκληρωνόταν η διαδικασία της μετάλλαξης.

Αφού λοιπόν τελείωσε και αυτό, αν ζεις σε μία χώρα που τα ποσοστά ανεργίας δεν έχουν αγγίξει το ταβάνι, ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε, επιτέλους θα δουλέψεις για να βγάλεις εκείνα τα πολυπόθητα χρήματα που σου υπόσχονταν από τότε που ήσουν παιδί. Ήταν στο πρόγραμμα άλλωστε. Και αν είσαι και κοριτσάκι, έκανες τη τύχη σου. Είχε φτάσει η ώρα να κάνεις οικογένεια (και μάλιστα μεγάλη), να γίνεις η βασίλισσα της κουζίνας και γενικά να μισήσεις τον εαυτό σου για τις επιλογές της ζωής σου, οι οποίες δεν ήταν και σε μεγάλο βαθμό δικές σου. Ναι, θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν τότε που ήσουν μόλις 2 και ο αδελφός σου 3 και παίζατε με τις κούκλες σου και σας μιλούσαν για ώρες με μεγάλη περηφάνια τα μελλοντικά σας καθήκοντα. Αν και ο αδελφός σου στην ηλικία των 30 δεν έχει το θάρρος να φωνάξει πως « παίζει ακόμα με κούκλες », θα ήταν πλήγμα για την οικογένεια.

Με το πέρασμα  του χρόνου κατάντησες να δουλεύεις ατελείωτες ώρες, χάνοντας τον εαυτό σου προκειμένου να αγοράσεις εκείνο το ωραίο αυτοκίνητο και εκείνο το μεγάλο σπίτι. Τα παιδιά σου μεγάλωσαν ως πρόβατα και γέννησαν και άλλα πρόβατα γιατί έπρεπε. Ήσουν αρκετά απασχολημένος να ασχοληθείς με ο, τιδήποτε άλλο, ώστε φτιάξατε αγρόκτημα. Περίμενε, έχει και καλύτερο. Σε λίγο θα αρχίζεις να βγάζεις άναρθρες κραυγές.

Όντως φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό και καθησυχάστηκες σε αυτό. Ποτέ κανείς, όμως δεν σου είπε πως πρέπει να μεγαλώσεις για να γίνεις ευτυχισμένος. Πως θα έπρεπε να κάνεις όνειρα μεγάλα που δεν θα τα χώραγε ο νους σου. Μονάχα τότε θα ήταν αρκετά και κυρίως ισχυρά μπροστά στο δογματικό ζωολογικό κήπο που σου αράδιαζαν. Μόνο τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και αν πιστεύεις πως δεν πρόλαβες, μην ανησυχείς. Ίσως τώρα είναι η ώρα να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς πως θα ήταν  τα πράγματα αν έπαιρνες τη ζωή στα χέρια σου.

Λάκκα Ροδάνθη

© Copy Right 2017

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Πολύ καλό για να είναι αληθινό από τον δημιουργόΛάκκα Ροδάνθη διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

2 σκέψεις σχετικά με το “Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s