«Αληθινά Χρώματα» του Παναγιώτη Αμπατζίδη – Βιβλιοπαρουσίαση και Κριτική

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα θα σας μιλήσω για μία συλλογή διηγημάτων, με τίτλο «Αληθινά Χρώματα» του συγγραφέα Παναγιώτη Αμπατζίδη που κυκλοφορεί απο τον Οκτώβριο του 2020. Αλλά πρώτα πάμε να μάθουμε μερικές λεπτομέρειες για το βιβλίο.

«Αναρωτήθηκες ποτέ μέχρι που θα μπορούσες να φτάσεις; Αν άφηνες το ένα και μοναδικό σου χάρισμα.. το χρώμα σου να σε οδηγήσει; Η κόκκινη πένα της Ρεβέκκας θα την φέρει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Κάπου αλλού ο Πέτρος θα πιστέψει μια φορά παραπάνω στην «πορτοκαλί Θεά». Άραγε θα μπορέσει να φέρει η κίτρινη στέκα της Ελένης τον μέντορά της πίσω; Αναμένοντας την πράσινη πινελιά του Τζαμέλ, ο Λουκιανός θα κάνει με το γαλάζιο ραβδί το τελευταίο του μαγικό κόλπο. Και αν μπορέσει να σώσει το απέραντο μπλε της θάλασσας την Όλγα… τότε θα φέρει πίσω μια μώβ άνοιξη ο Αλέξανδρος με… τα μάτια της ψυχής!

Οι ήρωες του βιβλίου αυτού είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν εσένα και εμένα. Αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια εμπόδια στον δρόμο προς το όνειρό τους. Μα ξέρουν πως όσες γκρίζες μέρες κι αν αντικρίσουν… τα αληθινά χρώματα είναι αυτά που μετράνε..»

Ξεκινώντας την ανάγνωση του βιβλίου ο συγγραφέας γρήγορα σε μυεί στον κόσμο της κάθε ιστορίας. Οι ήρωες του βιβλίου είναι απλοί, καθημερινοί ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με εμπόδια τη ζωής αλλά πολλές φορές και με τα ίδια τους τα συναισθήματα. Σε κάθε ιστορία ο πρωταγωνιστής έχει ένα αντικείμενο με ένα χρώμα το οποίο απεικονίζει την «υπερδύναμη» και τα συναισθήματα του. Σε κάποιες ιστορίες αυτό το εξέλαβα από την αρχή και μου άρεσε πάρα πολύ, σε κάποιες άλλες δεν ήταν άμεση η σύνδεση. Όλες οι ιστορίες έχουν κάτι να σου προσφέρουν, όλες κρύβουν ένα ηθικό δίδαγμα. Θα σε κάνουν σίγουρα να σκεφτείς ξανά και ξανά για κάποια ζητήματα. Σε ορισμένα σημεία, ένιωσα πως η ιστορία έκανε μία κοιλιά και πως δεν μου κινούσε το ενδιαφέρον αλλά πάνω που το έλεγα η ιστορία ανατρεπόταν και τελικά με χαρά έβλεπα εμπρός μου αυτο που ήθελα να διαβάσω.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο συγγραφέας απάντησε σε μία μου ερώτηση:

Πιστεύετε πώς όλα στη ζωή είναι χρώματα και αν ναι, αυτό είναι που έχετε προσπαθήσει να μας μεταφέρετε και στο βιβλίο σας;

Πιστεύω πως ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό χάρισμα..όταν έγραφα το βιβλίο λοιπόν φαντάστηκα να εκπέμπει το χάρισμα του κάθε Ήρωα ένα δικό του διαφορετικό χρώμα. Ο εσωτερικός του κόσμος δηλαδή να έρχεται στο προσκήνιο. Γι’ αυτό και ο τίτλος «Αληθινά Χρώματα». Πέρα από αυτό, πιστεύω πως το να υπάρχει στην ζωή λίγο χρώμα είναι πάντα καλύτερα!

Γνωρίστε τον συγγραφέα:

Ο Παναγιώτης Αμπατζίδης γεννήθηκε το 1981 στην Δράμα.

Σε ηλικία 11 ετών μετανάστευσε στην Γερμανία μαζί με τους γονείς και τον μικρότερο του αδερφό. Τις πρώτες σχολικές τάξεις τις φοίτησε στη Δράμα, και αποφοίτησε το 1996 από το γερμανικό σχολείο του Sende.Είναι πτυχιούχος μηχανολόγος αυτοκινήτων.Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους και τότε ήταν που έκανε τα πρώτα του βήματα στον τομέα της συγγραφής.

Αρχικά σαν freelancer αθλητικός συντάκτης στην δραμινή εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και ύστερα σε προσωπικό του blog όπου έκανε συνεντεύξεις και έγραφε διάφορα άρθρα.

Το πρώτο του βιβλίο «ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» ήταν ένα όνειρο ζωής και γράφτηκε το 2020 στην 1η περίοδο της καραντίνας. Εκδόθηκε με την μορφή Αυτοέκδοσης στο Τυπογραφείο «ΑΣΤΗΡ» στην Δράμα και κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο του 2020.

-«Το σημαντικότερο ήταν που αρνήθηκα να ξεχάσω την μητρική μου γλώσσα όσο ήμουν στην Γερμανία. Και διάβαζα πάρα πολύ, ότι έβρισκα στα Ελληνικά. Από λογοτεχνία μέχρι αθλητική εφημερίδα»-

Ροδάνθη Λάκκα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s